Motorrijles

Motorrijbewijs categorieΓ«n

Er bestaan 3 verschillende motorrijbewijzen, elk met eigen voorwaarden en leeftijdseisen. A1, A2 en A (onbeperkt). Het type rijbewijs dat je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor waar je op rijdt, je leeftijd Γ©n je ervaring.Β Voor een lichte motor van 125cc en een maximaal vermogen van 11 kilowatt heb je een A1 rijbewijs nodig. Wil je op een middelzware motor rijden? Dan heb je motorrijbewijs A2 nodig. Motorrijbewijs A is noodzakelijk voor een zware motor met onbeperkt vermogen.

Elite Drive beschikt over motoren voor alle categorieΓ«n.

Motorrijles categorie A

Vanaf je 21ste mag je een proefles doen voor de categorie A en je mag rijles volgen voor de voertuigbeheersing (AVB). Om rijles te volgen op de openbare weg moet je je motor theorie hebben gehaald.

Begin je als je 24 jaar of ouder bent dan mag je een proefles doen voor de categorie A en je mag rijles volgen voor de voertuigbeheersing (AVB). Om motorrijles te volgen op de openbare weg moet je in het bezit zijn van een autorijbewijs of geslaagd zijn voor je motor theorie-examen.

Motorrijbewijs behalen bij Elite Drive - Motorrijles

Praktijkexamen

Om praktijkexamen (AVB) te kunnen doen moet je minimaal 21 jaar oud zijn en een autorijbewijs bezitten of je motor theorie gehaald hebben.

Om verkeersdeelname (AVD) te mogen doen moet je ook 21 jaar oud zijn. Daarnaast moet je ook je motor theorie-examen hebben gehaald en je examen voertuigbeheersing.

CODE 80: Haal je vΓ³Γ³r je 24ste je A rijbewijs. Dan krijg je Code 80 op je rijbewijs. Deze vervalt automatisch na 2 jaar Γ³f wanneer je 24 wordt.

Belangrijk verschil tussen leeftijden

Vanaf 21 jaar moet je geslaagd zijn voor je motor theorie-examen voordat je kunt beginnen met lessen op de openbare weg.
Begin je als je 24 jaar of ouder bent dan volstaat een geldig autorijbewijs om te lessen op de openbare weg. Heb je geen autorijbewijs dan moet je eerst geslaagd zijn voor je motor theorie-examen.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:

Motor van de categorie A1
Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW) Motor van de categorie A2 Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

Met een A-rijbewijs zonder code 80 mag je rijden op:

Motor van de categorie A1
Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)Β 

Motor van de categorie A2Β 
Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

Motor van de categorie A

Ben je in het bezit van een A1 of een A2 rijbewijs? Dan kan je door middel van het getrapte systeem doorstromen naar een zwaardere categorie

Van A1 naar A2

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.

Van A2 naar A

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen. Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

Onze tarieven

Hieronder vind je een overzicht van onze tarieven voor de motorrijbewijs. Heb je een vraag of wil je beginnen met rijlessen, neem dan gerust contact met ons op. Ga naar contact pagina.

Motor Elite 10 uur

Tijdelijke actie

€450
βœ… 10 lessen van 60 min.
🚫 AVB examen
🚫 AVD examen
βœ… AVB herexamen
βœ… Helm en handschoenen van de rijschool
Populair
Motor Elite 14 uur

Tijdelijke actie

€1050
βœ… 14 lessen van 60 min.
βœ… AVB examen
βœ… AVD examen
βœ… AVB herexamen
βœ… Helm en handschoenen van de rijschool
Motor Elite Duo

Tijdelijke actie

€999
βœ… 28 lessen van 60 min.
βœ… 2x AVB examen
βœ… 2x AVD examen
βœ… 2x AVB herexamen
βœ… Helm en handschoenen van de rijschool
ℹ️ Geldig vanaf 2 personen (prijs per persoon)
Scroll naar boven