Hoeveel gemiddeld aantal rijlessen heb je nodig om je rijbewijs te halen?

Gemiddeld aantal rijlessen

Het gemiddeld aantal rijlessen dat je nodig hebt om je rijbewijs te halen is voor iedereen verschillend. Dit hangt onder andere af van je leersnelheid, je leerfrequentie en je rijschool. Deze zaken heb je niet altijd in de hand, maar spelen wel een rol. Ondanks dat is er wel een gemiddelde bekend. Volgens een onderzoek van het CBR in 2023 is het gemiddeld aantal lessen namelijk 45/50. Er wordt daarbij uitgegaan van een lestijd van 1 uur per keer. De gemiddelde leerling haalt dan na 45/50 lessen zijn rijexamen. Onze Elite pakketten E en D passen hier perfect bij.  Ons advies is wel om eerst een proefles in te plannen. Tijdens deze proefles schatten wij in hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Als dit bijvoorbeeld 35 lessen zijn, en achteraf blijkt dat je toch meer lessen nodig hebt, kun je losse lessen bijkopen. Zo weet je zeker dat je in ieder geval niet te veel betaalt.

Tips om het gemiddeld aantal rijlessen zo laag mogelijk te houden

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om de totale lestijd te beperken. Denk hierbij aan de volgende handelingen:

  • Haal zo snel mogelijk je theorie-examen: Wanneer je deze haalt, heb je meteen meer vertrouwen tijdens het rijden in de auto zelf.
  • Neem consistent rijlessen: door te veel tijd tussen lessen te laten, duurt het langer voordat je je rijexamen haalt. Blijf consistent met het nemen van lessen om je gemiddeld aantal lessen zo laag mogelijk te houden.
  • Kies een goede rijschool: de kwaliteit van rijscholen verschilt. Voor de beste begeleiding kies je een rijschool met een goed slagingspercentage. Bekijk hier het slagingspercentage van Elite Drive.

Rijles in den Haag

Ben je op zoek naar rijles in Den Haag, Zoetermeer, Voorburg, Leidschendam, Rijswijk of Spijkenisse? Dan zijn er een hoop mogelijkheden van aanbieders. Zorg dat je je goed inleest in voor welke rijschool je kiest. Wij geloven er in dat we jou met de juiste begeleiding en de juiste kennis binnen een mum van tijd de vrijheid kunnen geven om te gaan en staan waar je wilt. Met een rijbewijs op zak heb je gewoonweg meer mogelijkheden en daardoor meer vrijheid.

Spoedcursus

Het is ook mogelijk om een spoedcursus te doen. Je hebt dan de mogelijkheid om binnen slechts twee weken je rijbewijs te halen. Heb je je rijbewijs snel nodig of heb je gewoonweg de tijd om het heel snel te doen? Kies dan voor een spoedcursus van Elite Drive.

Comments are closed.