Waar moet je op letten bij het kiezen van een rijschool?

rijles zoetermeer

Eindelijk is het dan zover. Je bent oud genoeg om te starten met rijles, of je vindt dat het hoog tijd is geworden dat jij ook je rijbewijs haalt. Van familie, vrienden en kennissen heb je waarschijnlijk al verhalen gehoord over de rijschool waar zij gelest hebben. Neem die informatie gerust mee als je denkt dat je daar iets aan hebt, maar ga in eerste instantie op zoek naar een rijschool die bij jou past. De keuze is reuze.

Als je op zoek gaat naar een geschikte rijschool merk je al meteen dat het aanbod van rijscholen enorm is en zie je door de bomen waarschijnlijk het bos niet meer. Geen paniek! Met onze tips heb je de juiste rijschool zo gevonden.

5 tips om de juiste rijschool te kiezen

1. Check of de rijschool alles goed heeft geregeld.

    • Werken ze met een leskaart waarop jouw vorderingen staan?
    • Zien ze het belang van een tussentijdse toets?
    • Wat zijn de regels als er een les uitvalt?
    • Werken zij met gekwalificeerde instructeurs? Dit kan je hier eenvoudig checken als je de naam van de instructeur weet.

2. Neem eerst een proefles

Dan weet je of je een klik met de instructeur hebt of niet. Heb je geen klik, of voelt het
niet goed, kijk dan rustig verder. Bij Elite Drive zit je nergens aan vast: wil je toch niet bij ons lessen? Geen probleem.

3. Vergelijk de prijzen.

Er is enorm veel concurrentie onder de rijscholen, dus het loont zeker de moeite om de prijzen te vergelijken. Ook als je de lessen niet zelf hoeft te betalen.

4. Pas op met pakketten.

Veel rijscholen adverteren met pakketten en wekken zo de indruk dat zo’n pakket genoeg is om je rijbewijs te halen. In veel gevallen is dat niet waar. Je koopt bijvoorbeeld een pakket van 20 lessen inclusief je rijexamen. Gemiddeld heb je 38 lessen nodig om voor het rijexamen te slagen. Grote kans dus dat je na het eerste pakket nóg een pakket moet kopen en zo dus duurder uit bent. Wij verkopen ook pakketten, maar we adviseren altijd om eerst een proefles af te nemen, zodat wij het juiste pakket kunnen adviseren. Heb je meer nodig dan het pakket? Dan zal dit vaak maar 1 of 2 lessen zijn. Ook dan bieden we een scherpe prijs.

5. Kijk wat het slagingspercentage is.

Dat kan je heel eenvoudig hier Let wel op hoeveel mensen daar inmiddels afgereden hebben. Is een rijschool pas begonnen dan hebben er nog niet zoveel mensen afgereden en kan het slagingspercentage lager uitvallen.

Denk je dat je de geschikte rijschool hebt gevonden, dan kan je voor alle zekerheid nog even kijken op de rijschoolzoeker van het CBR. Daar kan je zien hoe de rijschool van jouw keuze scoort vergeleken met andere rijscholen in jouw regio.

Rijschool Elite Drive in Den Haag en omstreken

Woon jij in de regio Den Haag of in Zoetermeer, Delft of Rijswijk? En wil jij rijles volgen in Den Haag en omstreken? Dan komt de instructeur jou ophalen! Dit bespaart je het heen en weer reizen van en naar de rijschool! Klik hier voor de actuele tarieven.

Comments are closed.